Dulceata de visine

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 23 Iun 2011 | 9732 vizualizari

 

Am citit intr-o carte de bucate mai veche cum se face dulceata de visine. Insa proportia visine zahar era de 1 la 1, ceea ce mie mi se pare cam mult (nu-mi place sa fie foarte foarte dulce dulceata), mai ales ca nici visinele nu erau foarte acre. Asa ca am facut dulceata dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1.8 kg visine fara samburi
  • 700g zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Peste visinele curatate de samburi am pus zaharul si zeama de lamaie, am amestecat usor, prin rasturnare, cu lingura. Am lasat in jur de 2 ore sa stea ca sa-si lase zeama. 

Am pus oala pe foc tare (nu direct pe flacara) la inceput si am lasat sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca am dat focul mai mic amestecand in ea din cand in cand.

Acum, in carte zice ca spuma nu se ia deloc in timpul fiertului, deoarece nu este altceva decat sirop cu bule de aer si ca acestea vor disparea cand oala se ia de pe foc. Dupa ce a fiert dulceata, se ia oala de pe foc si se executa miscari circulare pt ca spuma sa se adune intr-un singur loc si se ia cu lingura.

Din cand in cand mai faceam cate un test sa vad daca s-a legat dulceata. Am fiert la ea aproximativ 2 ore si jumatate.

Am turnat dulceata in borcanele infierbantate inainte in cuptor dupa care am pus capacul la ele si le-am pus la caldurica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lau 1

01.07.2011, 17:01

horia 1

06.07.2011, 08:38

poate ca este singura dulceata care-mi place cu adevarat.pacat ca nu ma pot bucura de aceasta minunatie atunci cand doresc.multumesc !

diaconta 1

06.07.2011, 08:41

Mirela nu m-ai chemat la bunaciunea asta?trebuia sa strigi mai tare ca nu eram atenta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine cu arome